Jadłospis
JADŁOSPIS
28.07.2025 r. – 01.08.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 28.07.2025 r.
ŚNIADANIE; Owsianka na mleku (mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina wieprzowa, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa wielowarzywna (seler, mleko)
Makaron z serem (mleko, pszenica), kompot.
PODWIECZOREK; Zapiekanki z serem (pszenica, żyto, mleko)
WTOREK 29.08.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasztet warzywno-drobiowy, wędlina z kurczaka(mleko), ogórek kiszony, sałata, herbata z cytryna.
OBIAD; Zupa koperkowa z makaronem (seler, mleko)
Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego z marchwi i cebuli, kompot, mandarynka.
PODWIECZOREK; Koktajl jagodowy na mleku ( mleko).
ŚRODA 30.07.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz ), masło (mleko), pasta z makreli( jaja, gorczyca, makrela) ser żółty (mleko), szynka z indyka, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa cygańska (seler, mleko), roladki wieprzowe(jaja, pszenica, gorczyca) buraczki, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK; Mus owocowy.
CZWARTEK 31.07.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), kiełbaski na ciepło, keczup, ser żółty(mleko), papryka, herbata z cytryna.
OBIAD; Zupa Grysikowa (seler)
Filet z kurczaka panierowany, szpinak, ziemniaki, sok jabłkowy.
PODWIECZOREK; Arbuz, kakao (mleko), Kanapka z szynką i pomidorem (pszenica, żyto, mleko)
PIĄTEK 01.08.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), serek śmietanowy (mleko), ser żółty(mleko), jajka (jaja), pomidor, ogórek, kakao (mleko).
OBIAD; Zupa ogórkowa (mleko, seler), Kluski na parze z masłem i cukrem trzcinowym (mleko, pszenica, jaja), kompot.
PODWIECZOREK; Jogurt grecki z miodem i malinami (mleko).
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 11206 |