Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

13.10.2025 – 17.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Płatki kukurydziane na mleku (pszenica),  pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z kurczaka,  pomidor, ogórek,  herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa jarzynowa (seler, mleko)

Ryż z jabłkiem (mleko), kompot.

PODWIECZOREK; Koktajl bananowy na jogurcie (mleko).

 

WTOREK  14.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, sałata zielona, papryka, ser żółty (mleko),  herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa gulaszowa z bułką pszenną (seler, mleko, mleko), kompot, kiwi.

PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem (pszenica, jaja, mleko), kakao (mleko), mandarynka.

 

ŚRODA  15.10.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Rogal pszenny (pszenica), masło (mleko), dżem truskawkowy, kakao(mleko)

OBIAD; Zupa ogórkowa(seler,  mleko)

Spaghetti bolognese (pszenica), kompot, jabłko.

PODWIECZOREK; Koktajl malinowy z miodem  (mleko).

 

CZWARTEK 16.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), papryka, ogórek zielony, herbata z cytryną.

OBIAD; Rosół z kluskami lanymi (seler, pszenica, mleko)

Udko z kurczaka na parze (pszenica, mleko), ziemniaki, mizeria (mleko),  lemoniada,

PODWIECZOREK; Mus owocowy

 

PIĄTEK  17.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),  pasta jajeczna ze szczypiorkiem , ser żółty (mleko),  pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa kalafiorowa  (seler, mleko)

Ryba po grecku (seler, ryba, pszenica)), ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK; Zapiekanki z serem (mleko, pszenica, żyto), herbata z cytryną, jabłko.

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:12008