Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

JADŁOSPIS

28.07.2025 r. – 01.08.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 28.07.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Owsianka  na mleku (mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina wieprzowa, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa wielowarzywna (seler, mleko)

Makaron z serem (mleko, pszenica), kompot. 

PODWIECZOREK; Zapiekanki z serem (pszenica, żyto, mleko)

 

WTOREK  29.08.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasztet warzywno-drobiowy, wędlina z kurczaka(mleko), ogórek kiszony, sałata, herbata z cytryna.

OBIAD; Zupa koperkowa z makaronem (seler, mleko)

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego z marchwi i cebuli, kompot, mandarynka.

PODWIECZOREK; Koktajl jagodowy na mleku ( mleko).

 

ŚRODA  30.07.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz ), masło (mleko), pasta z makreli( jaja, gorczyca, makrela) ser żółty (mleko), szynka z indyka, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną. 

OBIAD; Zupa cygańska (seler, mleko), roladki wieprzowe(jaja, pszenica, gorczyca) buraczki, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK; Mus owocowy.

 

CZWARTEK 31.07.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), kiełbaski na ciepło, keczup, ser żółty(mleko), papryka, herbata z cytryna.

OBIAD; Zupa Grysikowa (seler)

Filet z kurczaka panierowany, szpinak, ziemniaki, sok jabłkowy.

PODWIECZOREK; Arbuz, kakao (mleko), Kanapka z szynką i pomidorem (pszenica, żyto, mleko) 

 

PIĄTEK  01.08.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), serek śmietanowy (mleko), ser żółty(mleko), jajka (jaja), pomidor, ogórek, kakao (mleko).

OBIAD; Zupa ogórkowa (mleko, seler),  Kluski na parze z masłem i cukrem trzcinowym (mleko, pszenica, jaja), kompot.

 

PODWIECZOREK; Jogurt grecki z miodem i malinami (mleko).

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:11206