Jadłospis
JADŁOSPIS
13.10.2025 – 17.10.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 r.
ŚNIADANIE; Płatki kukurydziane na mleku (pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z kurczaka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa jarzynowa (seler, mleko)
Ryż z jabłkiem (mleko), kompot.
PODWIECZOREK; Koktajl bananowy na jogurcie (mleko).
WTOREK 14.10.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, sałata zielona, papryka, ser żółty (mleko), herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa gulaszowa z bułką pszenną (seler, mleko, mleko), kompot, kiwi.
PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem (pszenica, jaja, mleko), kakao (mleko), mandarynka.
ŚRODA 15.10.2025 r.
ŚNIADANIE; Rogal pszenny (pszenica), masło (mleko), dżem truskawkowy, kakao(mleko)
OBIAD; Zupa ogórkowa(seler, mleko)
Spaghetti bolognese (pszenica), kompot, jabłko.
PODWIECZOREK; Koktajl malinowy z miodem (mleko).
CZWARTEK 16.10.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), papryka, ogórek zielony, herbata z cytryną.
OBIAD; Rosół z kluskami lanymi (seler, pszenica, mleko)
Udko z kurczaka na parze (pszenica, mleko), ziemniaki, mizeria (mleko), lemoniada,
PODWIECZOREK; Mus owocowy
PIĄTEK 17.10.2025 r.
ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasta jajeczna ze szczypiorkiem , ser żółty (mleko), pomidor, ogórek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa kalafiorowa (seler, mleko)
Ryba po grecku (seler, ryba, pszenica)), ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK; Zapiekanki z serem (mleko, pszenica, żyto), herbata z cytryną, jabłko.
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 12008 |