Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS

20.01.2025 – 24.01.2025

 

PONIEDZIAŁEK 20.01.2025

 

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z kurczaka, ogórek, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa ogórkowa (seler, mleko)

Kurczak w sosie pomidorowym z warzywami (seler, mleko, pszenica), ryż biały (risotto), kompot.

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny z borówkami (mleko).

 

                                                                                                           WTOREK 21.01.2025

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), parówki z szynki (gorczyca), ser żółty (mleko), rzodkiewka, kakao (mleko).

OBIAD

Fasolka po bretońsku, bułka pszenna, kompot, pomarańcza.

PODWIECZOREK

Budyń jaglany z sosem malinowym (mleko).

 

ŚRODA 22.01.2025

 

ŚNIADANIE

Rogal maślany (pszenica), masło (mleko), dżem truskawkowy niskosłodzony, ser twarogowy (mleko), kawa zbożowa (mleko, żyto, jęczmień).

OBIAD

Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, pszenica, mleko)

Ziemniaki, indyk w sosie śmietanowo - koperkowym (pszenica, mleko), marchewka z groszkiem na parze, kompot.

PODWIECZOREK

Drożdżówka z serem (pszenica, jaja, mleko), mandarynka.

 

CZWARTEK 23.01.2025

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka z indyka, ser żółty (mleko), pomidor, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną.

OBIAD

Rosół z lanymi kluskami (seler, jaja, pszenica),

Ziemniaki, bitki schabowe w sosie własnym (pszenica), kapusta kiszona gotowana z marchewką i cebulką, kompot.

PODWIECZOREK

Babka piaskowa (pszenica, jaja, mleko), kakao (mleko).

 

PIĄTEK 24.01.2025

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), jajko gotowane pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem (mleko, gorczyca), papryka, herbata z cytryną.

OBIAD

Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami (seler)

Pierogi z serem i jogurtem naturalnym (pszenica, jaja, mleko), kompot, śliwki.

PODWIECZOREK

Jogurt grecki z miodem i truskawkami (mleko).

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką

  • receptury dań dostępne są u intendenta

  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

 

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:9495