Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

JADŁOSPIS

20.05.2024 – 24.05.2024

 

PONIEDZIAŁEK 20.05.2024

 

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku (pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina drobiowa, pomidor, sałata, ogórek, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa cygańska (seler, mleko, pszenica)

Makaron z serem, masłem i cukrem trzcinowym (mleko, pszenica), truskawki, kompot.

PODWIECZOREK

Kanapki z jajkiem gotowanym, (pszenica, orkisz, żyto, mleko), papryka, herbata.

                                                                                       WTOREK 21.05.2024

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina wieprzowa, papryka, serek śmietankowy (mleko), rzodkiewka, awokado, kawa zbożowa (mleko, jęczmień, żyto).

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, pszenica, mleko).

Ziemniaki, filet z kurczaka w sosie własnym (pszenica, mleko), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (mleko, pszenica), kompot, mandarynka.

PODWIECZOREK

Koktajl truskawkowy na maślance (mleko).

ŚRODA 22.05.2024 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), kiełbaski na ciepło, ser żółty (mleko), ogórek, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD

Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja),

Ziemniaki, hamburger drobiowy (pszenica, mleko, jaja), buraczki, sok świeżo tłoczony (jabłko, jarmuż, seler naciowy).

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy z sosem malinowym (mleko).

CZWARTEK 23.05.2024 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), jajecznica na mleku, wędlina drobiowa, papryka, ogórek zielony, herbata z cytryna.

OBIAD

Żurek z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko, pszenica),

Pierogi z mięsem, (mleko, pszenica), surówka z marchewki kompot.

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa.

PIĄTEK 24.05.2024

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), pomidor, ser żółty (mleko), pasta jajeczna, ogórek zielony, rzodkiewka, hummus, herbata z cytryną.

OBIAD

Krem z dyni z grzankami (seler, mleko, pszenica),

Ryż biały, łosoś z koperkiem i cytryną, brokuł z sosem jogurtowym (mleko), kompot, banan.

PODWIECZOREK

Mus owocowy, ciastka owsiane (pszenica, owies, orzechy).

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką

  • receptury dań dostępne są u intendenta

  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:7013