Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

JADŁOSPIS

28.04.2025 – 30.04.2025

PONIEDZIAŁEK 28.04.2025

ŚNIADANIE

Owsianka na mleku, pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), sałata, szynka wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa kaszubska (seler)

Pierogi z serem (jaja, pszenica, mleko), kompot.

PODWIECZOREK

Jogurt grecki z miodem i truskawkami (mleko)

 

WTOREK  29.04.2025

 ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko) szynka z indyka, papryka, pomidor, pasta z makreli (jaja, mleko, ryba), herbata z cytryną.

OBIAD

Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą (seler, mleko)

Ziemniaki, indyk  w sosie własnym (pszenica), kapusta czerwona gotowana, kompot.

PODWIECZOREK

Rogal pszenny (mleko, pszenica, jaja), masło (mleko), powidła śliwkowe, herbata.

 

ŚRODA  30.04.2025

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), parówki z szynki (gorczyca), ketchup, sałata,  szynka z kurczaka, ogórek, papryka, kawa zbożowa h(mleko, żyto, jęczmień).

OBIAD

Fasolka po bretońsku (seler), bułka pszenna, kompot.

PODWIECZOREK

Drożdżówka z serem (jaja, mleko, pszenica), kakao (mleko), jabłko.

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:10523