Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

                                               

 

                                                         

                                                           JADŁOSPIS

                                            31.03.2025 r. – 04.04.2025 r.

 

                                             PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 r.

 

ŚNIADANIE:     Płatki jaglane na mleku (mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto,

                        orkisz), masło (mleko), wędlina z kurczaka, papryka, ogórek, herbata

                        owocowa.

OBIAD:             Barszcz ukraiński (seler, mleko)

                         Ryż z  jabłkiem (mleko), kompot. 

PODWIECZOREK:  Jogurt naturalny z miodem i brzoskwiniami  (mleko).  

 

                                                       WTOREK  01.04.2025 r.           

 

ŚNIADANIE:     Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), kiełbaski na  

                        ciepło, keczup, ser żółty(mleko), pomidor, herbata z cytryna.

OBIAD:             Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

                         Pierogi z mięsem, kompot, banan. 

PODWIECZOREK:   Drożdżówka z serem, kawa zbożowa (pszenica, mleko, żyto,                                                                                                                                                     jęczmień), jabłko

 

                                                     ŚRODA  02.04.2025 r.

 

ŚNIADANIE:     Rogal pszenny (pszenica), masło (mleko),  kakao (mleko), dżem owocowy. 

OBIAD:             Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (seler, pszenica), spaghetti bolognese (pszenica), ser żółty (mleko), kompot owocowy.

PODWIECZOREK:  Kanapka z serem z pomidorem i ogórkiem (pszenica, mleko), herbata z cytryna.

 

                                                  CZWARTEK 03.04.2025 r.

 

ŚNIADANIE:      Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasta z makreli( jaja, makrela, gorczyca), wędlina z kurczaka, kawa zbożowa (żyto, jęczmień, mleko).

OBIAD:              Rosół makaronem (seler, pszenica, jaja)

                         Udko z kurczaka pieczone, kapusta czerwona, ziemniaki, kompot.

PODWIECZOREK:  Babka piaskowa(pszenica, żyto, jaja, mleko), jabłko, kakao (mleko,)

                                                     PIĄTEK  04.04.2025 r.

 

ŚNIADANIE:    Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), jajecznica na parze (jaja), ser żółty(mleko), sałata, herbata z cytryną.

OBIAD:            Krem z białych warzyw ze słonecznikiem (mleko, seler),  filet rybny panierowany (ryba miruna),marchewka na parze z masłem, ziemniaki kompot.

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe(pszenica, jaja, mleko), kakao(mleko), mandarynka.

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:10210