Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

19.09.2022 – 23.09.2022

 

PONIEDZIAŁEK 19.09.2022 

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem (mleko, pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina, zielony ogórek, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD

Kapuśniak z białej kapusty(seler, pszenica, mleko),

naleśniki z dżemem (mleko, jaja, pszenica), kompot.

PODWIECZOREK

Pieczywo (pszenica, orkisz, żyto), ser żółty (mleko), herbata, owoc.

 

WTOREK  20.09.2022                                                                                 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), jajko gotowane ze szczypiorkiem (mleko), wędlina, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata.

OBIAD

Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko),

kasza bulgur, pieczeń w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot.

PODWIECZOREK

Koktajl truskawkowy na maślance (mleko).

 

ŚRODA  21.09.2022                                                                                                         

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto) z masłem (mleko), szynka, serek śmietankowy (mleko), sałata zielona, ogórek, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa fasolowa (mleko),

makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym z żółtym serem (mleko, pszenica), owoc, kompot.

PODWIECZOREK

Deser jogurtowy z bakaliami i owocami (mleko).

 

CZWARTEK 22.09.2022                                                                                                      

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, rodzynkami i cynamonem, (pszenica, jaja), pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona herbata z cytryną.

OBIAD

Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja),

puree ziemniaczane (mleko), kotlet drobiowy (pszenica, jaja), kapusta czerwona gotowana, kompot.

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa.

 

PIĄTEK  23.09.2022                                                                                                         

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), śledź w pomidorach, ser żółty (mleko), jajko gotowane, papryka, humus z ciecierzycy, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD

Krem z cukinii z miętą i grzankami (seler, mleko),

ziemniaki, ryba z ziołami, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym, kompot.

PODWIECZOREK

Rogal z dżemem malinowym (pszenica), kakao (mleko).

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:2204