Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

JADŁOSPIS

07.07.2025 r. – 11.07.2025 r.

 PONIEDZIAŁEK 07.07.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z makaronem,  pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa,  ogórek, pomidor, sałata, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ziemniaczana (seler, mleko)

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (pszenica, mleko, jaja), surówka z marchwi, banan, kompot.

PODWIECZOREK; Koktajl truskawkowy na maślance (mleko).

 

 WTOREK  08.07.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty, serek śmietankowy (jaja, mleko), wędlina z indyka, pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa cygańska (seler, mleko)

Bitki wieprzowe w sosie własnym (pszenica), sałata lodowa z jogurtem (mleko), ziemniaki, kompot, arbuz.

PODWIECZOREK; Wafle andrut, dżem malinowy, kakao (mleko)

 

ŚRODA  09.07.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), jajecznica na mleku (mleko, jaja),  szynka wieprzowa, szczypiorek, rzodkiewka, sałata, kakao (mleko).

OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem  (seler, pszenica, mleko)

Gulasz wieprzowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona gotowana,  kompot, jabłko.

PODWIECZOREK; Kisiel z bananem.

 

CZWARTEK 10.07.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), kiełbaski na ciepło, keczup, ser żółty (mleko), pomidor, rzodkiewka, sałata,  herbata.

OBIAD; Barszcz ukraiński (mleko, seler)

Hamburger drobiowy (jaja, pszenica), ziemniaki, mizeria(mleko), kompot, banan.

PODWIECZOREK; Budyń waniliowy z sosem owocowym (mleko, jaja).

 

PIĄTEK  11.07.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),, jaja gotowane (jaja), twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką (mleko), pasta z makreli (makrela, jaja), ,  herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa fasolowa z  ziemniakami (seler, mleko)

Pierogi z serem i jogurtem naturalnym (pszenica, jaja, mleko),  sok jabłkowy, gruszka.

PODWIECZOREK; Mus owocowy.

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:11114