Jadłospis
JADŁOSPIS
10.02.2025 – 14.02.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 r.
ŚNIADANIE |
Owsianka na mleku (owsianka, mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), sałata, szynka z kurczaka, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną. |
OBIAD |
Zupa minestrone (seler, mleko) Ryż z jabłkiem (mleko), kompot, |
PODWIECZOREK |
Kisiel z mandarynką i brzoskwinią. |
WTOREK 11.02.2025 r.
ŚNIADANIE |
Bułka pszenna (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), twaróg z rzodkiewka (mleko), papryka, kakao (mleko). |
OBIAD |
Zupa ziemniaczana (seler, mleko) Makaron bolognese (pszenica), pomarańcz, kompot. |
PODWIECZOREK |
Koktajl mango-banan na jogurcie naturalnym (mleko). |
ŚRODA 12.02.2025 r.
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, szynka drobiowa, pomidor, ogórek kiszony, herbata. |
OBIAD |
Zupa ogórkowa (seler, mleko) Udko z kurczaka, ziemniaki, kalafior z wody z masłem i bułką tartą, kompot. |
PODWIECZOREK |
Drożdżówka z serem, kawa zbożowa (mleko, żyto, jęczmień), jabłko. |
CZWARTEK 13.02.2024 r.
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, ogórek zielony, pasta z śledzia w pomidorach (ryba), jaja gotowane (jaja). |
OBIAD |
Rosół z makaronem (seler, pszenica), Gulasz wieprzowa z pieczarkami i papryka (pszenica), ziemniaki, surówka z marchewki, kompot. |
PODWIECZOREK |
Budyń waniliowy z sosem jagodowym (mleko, jaja). |
PIĄTEK 14.02.2025 r.
ŚNIADANIE |
Rogal pszenny, masło (masło), kakao (mleko), jabłko. |
OBIAD |
Żurek z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko, jajo), bułka pszenna (pszenica, mleko), sok jabłkowy, banan.
|
PODWIECZOREK |
Mus owocowy. |
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 9884 |