Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

  • JADŁOSPIS

    02.10.2023 – 06.10.2023

     

    PONIEDZIAŁEK 02.10.2023

     

    ŚNIADANIE

    Zupa mleczna z makaronem, pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina wieprzowa, pomidor, ogórek, herbata z cytryną.

    OBIAD

    Krupnik z kaszy jęczmiennej (seler)

    Pierogi z truskawkami (jaja, pszenica), kompot.

    PODWIECZOREK

    Kanapki z masłem(pszenica, orkisz, żyto), pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata z cytryna.

     

                                                                                WTOREK 03.10.2023

     

    ŚNIADANIE

    Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasztet pieczony, wędlina drobiowa, ogórek kiszony, pomidor, sałata,herbata owocowa.

    OBIAD

    Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko).

    Puree ziemniaczane (mleko), karkówka pieczona (mleko, pszenica), kapusta biała gotowana, sok jabłkowy 100%.

    PODWIECZOREK

    Koktajl jagodowy na mleku.

     

    ŚRODA 04.10.2023

     

    ŚNIADANIE

    Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), pasta z makreli i jajka, ser żółty (mleko), rzodkiewka, wędlina drobiowa, pomidor, papryka, herbata z cytryną.

    OBIAD

    Zupa gulaszowa (seler, mleko, pszenica), bułka pszenna, kompot, owoc.

    PODWIECZOREK

    Sałatka owocowa.

     

    CZWARTEK 05.10.2023

     

    ŚNIADANIE

    Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), ser żółty (mleko), kiełbaski na ciepło, ketchup, herbata z cytryną.

    OBIAD

    Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja),

    Puree ziemniaczane (mleko), udko z kurczaka pieczone (pszenica, jaja), surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym (mleko), kompot.

    PODWIECZOREK

    Babka piaskowa (pszenica, mleko), kakao (mleko), banan.

     

    PIĄTEK 06.10.2023

     

    ŚNIADANIE

    Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), serek śmietankowy (mleko), pomidor, ogórek zielony, sałata, jajko gotowane, hummus z ciecierzycy, herbata z cytryną.

    OBIAD

    Zupa koperkowa z łososiem wędzonym (seler, mleko, pszenica),

    Puree ziemniaczane (mleko), kalafior z masłem i bułką tartą (pszenica, mleko), mizeria (mleko), kompot, mus owocowy.

    PODWIECZOREK

    Ciastka zbożowe z bakaliami, jabłko, mleko.

    SMACZNEGO!!!

    • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką

    • receptury dań dostępne są u intendenta

    • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:5077