Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

20.10.2025 r. – 24.10.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 20.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Owsianka na  mleku, pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),  szynka wieprzowa, ogórek, pomidor , herbata z cytryną.

OBIAD; Krupnik z kaszy jęczmiennej (seler, mleko)

Makaron z serem (pszenica, mleko), kompot, banan.

PODWIECZOREK; Ciastka zbożowe z bakaliami (pszenica, owies, orzechy), herbata.

 

WTOREK  21.10.2025 r.

 

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko), szynka z kurczaka, sałata, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Krem pieczarkowy z grzankami (seler, mleko, pszenica)

Ziemniaki, roladki śląskie wieprzowe (pszenica, jaja, gorczyca), kapusta czerwona gotowsna, kompot.

PODWIECZOREK; Wafle ryżowe, kakao (mleko), mandarynka.

 

ŚRODA  22.10.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko),   ser żółty (mleko), pomidor, kiełbaski na ciepło, papryka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem (seler, pszenica, mleko)

Pierogi z mięsem (jaja, pszenica),   kompot, gruszka,

PODWIECZOREK; Kanapka z szynką i ogórkiem (pszenica, żyto, mleko), herbata.

 

CZWARTEK 23.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, rzodkiewka, sałata, ser żółty (mleko),  kawa zbożowa (mleko, jęczmień, żyto).

OBIAD; Rosół z makaronem (pszenica, seler)

Kotlet drobiowy  (mleko, jaja, pszenica), ziemniaki, marchewka na parze,  kompot.

PODWIECZOREK; Sałatka owocowa (banan, jabłko, mandarynka).

 

PIĄTEK  24.10.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE; Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), serek śmietankowy (mleko),  rzodkiewka, ogórek zielony, jajko gotowane, herbata z miodem i cytryną.

OBIAD; Żurek z jajkiem (seler, mleko, żyto)

Ziemniaki z koperkiem, ryba w panierce z sezamem (pszenica, jaja, mleko),  kalafior na parze, kompot.

PODWIECZOREK; Jogurt naturalny z truskawkami (mleko).

 

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:12022