Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

                                                         

 

                                                                            JADŁOSPIS

                                                                  10.02.2025 – 14.02.2025 r.

 

                                                                 PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 r.

 

ŚNIADANIE

Owsianka na mleku (owsianka, mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), sałata, szynka z kurczaka, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa minestrone (seler, mleko)

Ryż z jabłkiem (mleko), kompot,

PODWIECZOREK

Kisiel z mandarynką i brzoskwinią.

 

                                                                          WTOREK  11.02.2025 r.

 

ŚNIADANIE

Bułka pszenna (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), twaróg z rzodkiewka (mleko), papryka, kakao (mleko).

OBIAD

Zupa ziemniaczana (seler, mleko)

Makaron bolognese (pszenica), pomarańcz, kompot.

PODWIECZOREK

Koktajl mango-banan na jogurcie naturalnym (mleko).

 

                                                                    ŚRODA  12.02.2025 r.

                                  

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka wieprzowa, szynka drobiowa, pomidor, ogórek kiszony, herbata. 

OBIAD

Zupa ogórkowa (seler, mleko)

Udko z kurczaka, ziemniaki, kalafior z wody z masłem i bułką tartą, kompot.

PODWIECZOREK

Drożdżówka z serem, kawa zbożowa (mleko, żyto, jęczmień), jabłko.

 

                                                             CZWARTEK 13.02.2024 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, ogórek zielony, pasta z śledzia w pomidorach (ryba), jaja gotowane (jaja).

OBIAD

Rosół z makaronem (seler, pszenica),

Gulasz wieprzowa z pieczarkami i papryka (pszenica), ziemniaki, surówka z marchewki, kompot.

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy z sosem jagodowym (mleko, jaja)

 

                                                           PIĄTEK  14.02.2025 r.

                                                                                                         

ŚNIADANIE

Rogal pszenny, masło (masło), kakao (mleko), jabłko.

OBIAD

Żurek z ziemniakami i jajkiem  (seler, mleko, jajo), bułka pszenna (pszenica, mleko), sok jabłkowy, banan.

 

PODWIECZOREK

Mus owocowy.

SMACZNEGO!!!

  • produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
  • receptury dań dostępne są u intendenta
  • szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:9884