Jadłospis
JADŁOSPIS
23.12.2024 r – 03.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 23.12.2024 r.
-
ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku (mleko, pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), wędlina wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD
Krem z soczewicy (seler,pszenica,mleko)
Kluski na parze z masłem i cukrem trzcinowym(mleko, pszenica,jaja), kompot.
PODWIECZOREK
Zapiekanki z serem(mleko,pszenica,żyto), keczup, herbata.
PIĄTEK 27.12.2024 r.
-
ŚNIADANIE
Pasta z makreli i twarogu (ryba, mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz, ) masło (mleko), ser żółty (mleko), pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD
Zupa ogórkowa (seler, mleko).
Ryż z jabłkiem i jogurtem naturalnym(mleko), kompot.
PODWIECZOREK
Mus owocowy.
PONIEDZIAŁEK 30.12.2024 r.
-
ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku (mleko) pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty(mleko), pomidor, ogórek, herbata.
OBIAD
Krem z białych warzyw (seler, pszenica, żyto)
Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot.
PODWIECZOREK
Kanapka z jajkiem(jaja, pszenica, żyto), herbata.
CZWARTEK 02.01.2025 r.
-
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka drobiowa, ser żółty(mleko) papryka, pomidor, herbata z cytryną..
OBIAD
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja),
Bitki wieprzowe w sosie własnym, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK
Jogurt naturalny z miodem i brzoskwinią(mleko).
PIĄTEK 03.01.2025 r.
-
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), jajecznica (mleko, jaja), pomidor, ogórek, papryka herbata z cytryną.
OBIAD
Zupa kaszubska (seler, pszenica, mleko),
Makaron z serem (pszenica, mleko), kompot.
PODWIECZOREK
Rogale pszenne, powidła śliwkowe.
SMACZNEGO!!!
-
produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
-
receptury dań dostępne są u intendenta
-
szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 9282 |