Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS

30.01.2023 – 03.02.2023

 

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023 

ŚNIADANIE

Owsianka na mleku (pszenica), pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), szynka drobiowa, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD

Zupa z soczewicy i kaszy bulgur (seler),

naleśniki z sosem truskawkowym (pszenica, jaja, mleko), kompot.

PODWIECZOREK

Baton pszenny, pasta jajeczna, ogórek zielony, herbata.

 

WTOREK  31.01.2023                                                                                             

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), ser żółty (mleko), szynka wieprzowa, rzodkiewka, sałata, papryka, ogórek zielony, pomidor, herbata.

OBIAD

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (seler, pszenica, mleko),

ryż, indyk w sosie pepperonata, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym (mleko), kompot.

PODWIECZOREK

Babka piaskowa (pszenica, jaja), owoc, herbata malinowo-waniliowa.

 

ŚRODA  01.02.2023                                                                                                         

ŚNIADANIE

Kajzerki (pszenica) z masłem (mleko), wędlina drobiowa, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa (mleko, jęczmień, orkisz, żyto).

OBIAD

Żurek z jajkiem (seler, mleko),

makaron z szynką, brokułem i żółtym serem (pszenica, mleko), owoc, kompot.

PODWIECZOREK

Mus owocowy, paluchy kukurydziane.

 

CZWARTEK 02.02.2023                                                                                                         

ŚNIADANIE

Rogal maślany (pszenica), masło (mleko), miód, orzechy, kakao (mleko).

OBIAD

Rosół z makaronem (seler, pszenica, jaja),

puree ziemniaczane (mleko), pieczeń rzymska (jaja, pszenica), marchewka zasmażana (mleko, pszenica), sok ze świeżych owoców – jabłko.

PODWIECZOR

Kisiel z owocami.

 

PIĄTEK  03.02.2023                                                                                    

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko), jajko gotowane, humus z ciecierzycy, śledź w pomidorach, serek śmietankowy (mleko), herbata z cytryną.

OBIAD

Krem z dyni z grzankami (seler, mleko, pszenica),

ziemniaki, ryba w panierce (pszenica, jajko), kapusta kiszona gotowana, kompot.

PODWIECZOREK

Ciastka zbożowe z suszonymi owocami (pszenica, owies), mleko.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-11-08
Data publikacji:2021-11-08
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:3162