Jadłospis
JADŁOSPIS
28.04.2025 – 30.04.2025
PONIEDZIAŁEK 28.04.2025
ŚNIADANIE
Owsianka na mleku, pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), sałata, szynka wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną.
OBIAD
Zupa kaszubska (seler)
Pierogi z serem (jaja, pszenica, mleko), kompot.
PODWIECZOREK
Jogurt grecki z miodem i truskawkami (mleko)
WTOREK 29.04.2025
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko) szynka z indyka, papryka, pomidor, pasta z makreli (jaja, mleko, ryba), herbata z cytryną.
OBIAD
Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą (seler, mleko)
Ziemniaki, indyk w sosie własnym (pszenica), kapusta czerwona gotowana, kompot.
PODWIECZOREK
Rogal pszenny (mleko, pszenica, jaja), masło (mleko), powidła śliwkowe, herbata.
ŚRODA 30.04.2025
ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), parówki z szynki (gorczyca), ketchup, sałata, szynka z kurczaka, ogórek, papryka, kawa zbożowa h(mleko, żyto, jęczmień).
OBIAD
Fasolka po bretońsku (seler), bułka pszenna, kompot.
PODWIECZOREK
Drożdżówka z serem (jaja, mleko, pszenica), kakao (mleko), jabłko.
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 10523 |