Jadłospis
JADŁOSPIS
31.03.2025 r. – 04.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 r.
ŚNIADANIE: Płatki jaglane na mleku (mleko), pieczywo mieszane (pszenica, żyto,
orkisz), masło (mleko), wędlina z kurczaka, papryka, ogórek, herbata
owocowa.
OBIAD: Barszcz ukraiński (seler, mleko)
Ryż z jabłkiem (mleko), kompot.
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z miodem i brzoskwiniami (mleko).
WTOREK 01.04.2025 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), kiełbaski na
ciepło, keczup, ser żółty(mleko), pomidor, herbata z cytryna.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)
Pierogi z mięsem, kompot, banan.
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, kawa zbożowa (pszenica, mleko, żyto, jęczmień), jabłko
ŚRODA 02.04.2025 r.
ŚNIADANIE: Rogal pszenny (pszenica), masło (mleko), kakao (mleko), dżem owocowy.
OBIAD: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (seler, pszenica), spaghetti bolognese (pszenica), ser żółty (mleko), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kanapka z serem z pomidorem i ogórkiem (pszenica, mleko), herbata z cytryna.
CZWARTEK 03.04.2025 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), pasta z makreli( jaja, makrela, gorczyca), wędlina z kurczaka, kawa zbożowa (żyto, jęczmień, mleko).
OBIAD: Rosół makaronem (seler, pszenica, jaja)
Udko z kurczaka pieczone, kapusta czerwona, ziemniaki, kompot.
PODWIECZOREK: Babka piaskowa(pszenica, żyto, jaja, mleko), jabłko, kakao (mleko,).
PIĄTEK 04.04.2025 r.
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane (pszenica, żyto), masło (mleko), jajecznica na parze (jaja), ser żółty(mleko), sałata, herbata z cytryną.
OBIAD: Krem z białych warzyw ze słonecznikiem (mleko, seler), filet rybny panierowany (ryba miruna),marchewka na parze z masłem, ziemniaki kompot.
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe(pszenica, jaja, mleko), kakao(mleko), mandarynka.
SMACZNEGO!!!
- produkty żywieniowe zawierające alergeny z których przygotowywane są posiłki zaznaczone są pogrubioną czcionką
- receptury dań dostępne są u intendenta
- szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-11-08 |
Data publikacji: | 2021-11-08 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | |
Liczba odwiedzin: | 10210 |